Remedy Tekak kahak - Menyembuhkan Untuk Tekak kahak, Sakit, Jangkitan & Kerengsaan

Remedy Tekak kahak - Menyembuhkan Untuk Tekak kahak, Sakit, Jangkitan & Kerengsaan

Kahak tekak merujuk kepada keradangan dan kerengsaan yang disebabkan oleh sakit tekak. Ia juga menyebabkan kesakitan yang teruk dan gejala-gejala lain. Ini termasuk demam, loya, sakit kepala, masalah pernafasan & menelan, darah dalam air liur, dan lain-lain Terdapat sebab-sebab yang tidak terhitung keadaan ini. Sesetengah daripada mereka adalah sinus, campak, perubahan secara tiba-tiba cuaca atau air, alahan, lebih merokok, berkongsi air dengan atau mencium orang yang mempunyai sakit tekak, dan lain-lain Berapa lamanya, terdapat pelbagai rawatan rumah mudah & mudah yang akan membantu menyembuhkan anda tisu ini.

Sebahagian daripada ini adalah seperti berikut:

* Rawatan rumah untuk tekak kahak

* Berkumur dengan air suam dan garam sekurang-kurangnya 4-5 kali sehari.

* Gunakan bawang putih, bunga cengkih, lada hitam dan cili merah dalam makanan sebagai rempah, sebagai ganti rempah panas sejuk & lain.

* Elakkan mempunyai lebih air dan makanan panas atau terlalu sejuk. Semua yang anda ambil mesti berada pada suhu yang sederhana.

* Bagi mengelakkan mungkin, makanan pejal. Menggantikan, anda mungkin mempunyai smoothie sayur-sayuran dan sup.

* Elakkan makanan yang terlalu berminyak. Yang akan membentuk banyak lendir dan dengan itu meningkatkan masalah.

* Bilas mulut anda setiap kali selepas makan.

* Jangan mengambil tekanan fizikal terlalu banyak. Mengambil rehat dan tidur juga membantu dalam masalah ini.

* Sekiranya suara anda telah mula menjadi serak cuba untuk bercakap kurang. Terutamanya, memastikan bahawa anda tidak bercakap dalam jumlah yang lebih kuat.

* Nikmati minuman yang terdiri daripada air suam, madu, jus lemon dan secubit serbuk lada hitam. Anda mungkin mempunyai setengah cawan merebus ini setiap dua jam.

* Kahak Tekak juga boleh diubati jika anda berkumur dengan campuran halba pekat & jus limau.

* Anda boleh memilih untuk mengambil beberapa decoctions cuka. Mereka benar-benar membantu dalam menyingkirkan sakit tekak.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar