Adakah Anda mengetahui Zaitun perubatan Daun 'Properties?

Adakah Anda mengetahui Zaitun perubatan Daun 'Properties?

Walaupun tamadun purba telah meninggalkan bukti pengetahuan mereka daripada daun zaitun, ciri-ciri perubatan penyelidik moden baru sahaja bermula untuk menyelidiki apa yang mereka percaya adalah dunia yang tidak diketahui daun zaitun - simbol keamanan.

Para saintis menyedarkan kepada hakikat bahawa terdapat sebatian tertentu dalam daun zaitun yang boleh diekstrak dan diproses melalui cara yang bagi merawat berkesan pelbagai jenis penyakit dan jangkitan - selain amnya menguatkan sistem imun badan manusia.

Kedua-dua sebatian utama daun zaitun - hydroxytyrosol dan oleocanthal-- dikenali sebagai antioksidan yang sangat baik dan yang besar anti-patogen dan juga agen anti-radang.

Tubuh manusia tidak boleh melakukannya tanpa antioksidan, kerana ini adalah penting untuk kehidupan sendiri. Antioksidan dikenali untuk melambatkan proses penuaan dengan memerangi radikal bebas yang badan mencipta dalam hampir segala-galanya bahawa ia. Daripada proses semula jadi penghadaman untuk pengambilan makanan yang tidak sihat dan minuman dan juga memakan ubat setiap tindak balas kimia mewujudkan berjuta-juta radikal bebas.

Apa-apa tindak balas kimia dalam badan mewujudkan radikal bebas, yang tidak lain hanyalah atom tidak stabil yang akan sentiasa berusaha untuk merebut elektron dari sumber yang berdekatan untuk menstabilkan sendiri. Ini menangkap elektron adalah satu proses yang berterusan dan kerosakan tisu hidup.

Satu-satunya cara untuk menghentikan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas adalah untuk meneutralkan mereka secepat yang ia diciptakan sejak menghalang penciptaan mereka tidak mungkin. Satu-satunya cara untuk mengawal jumlah radikal bebas dalam badan adalah untuk membekalkan mereka dengan banyak elektron bebas. Elektron bebas adalah banyaknya disediakan dengan antioksidan.

Ekstrak daun zaitun adalah sumber yang banyak elektron bebas seperti yang mereka buat untuk antioksidan yang hebat. Oleh itu ekstrak ini adalah besar bagi melindungi helai DNA dan membran sel. Mereka juga adalah cara yang bukan toksik kepada membaiki sel-sel rosak.

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan begitu banyak kepada sel-sel di dalam badan yang mereka akhirnya akan mati. Jika mereka tidak mati, mereka berubah kepada sel malignan dan ini menyebabkan lebih persengketaan kepada pesakit. Jadi, ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan kesan radikal bebas dengan cara membekalkan tubuh dengan sebanyak antioksidan yang mungkin.

Zaitun meninggalkan ciri-ciri perubatan hanya ideal untuk menjaga organ-organ dan sel-sel dalam badan. Zaitun meninggalkan ciri-ciri perubatan juga mencegah pembentukan radikal bebas dan membaiki sel-sel rosak, berkesan yang membawa kepada kualiti hidup yang lebih baik

Laman web di bawah mempunyai maklumat lanjut mengenai zaitun daun-ciri perubatan. Maklumat ini dikaji secara mendalam dan dibentangkan dengan cara yang salah dengan tidak mempunyai pengetahuan perubatan akan dapat difahami.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar