Menggunakan Apple Cider Cuka

Menggunakan Apple Cider Cuka

Apakah ia?

Ini jenis cuka disediakan oleh penapaian epal cider. Ia juga pergi dengan cuka sider nama dan asid asetik. Proses ini menggunakan bakteria dan yis untuk memecahkan gula dalam cider epal menjadi alkohol dan kemudian cuka. Selain daripada asid asetik, cuka epal cider mengandungi asid lain seperti sitrik, laktik dan malic. Ia mempunyai warna kuning-coklat yang ringan.

Kegunaan

Ia dijual dalam bentuk cecair tanpa filter dan unpasteurized. Ibu kepada cuka dalam sedimen gelap yang mengandungi asid asetik terutamanya didapati menetap di bahagian bawah cecair. Cuka ini digunakan untuk tujuan kesihatan tidak seperti orang lain yang digunakan untuk memasak. Ia dilaporkan telah digunakan untuk mengawal penyakit-penyakit seperti senak dan pneumonia. Ramai orang telah dilaporkan telah sembuh daripada penyakit saluran pencernaan yang disebabkan oleh bakteria dengan menggunakan cuka epal cider dicampur madu.

Ia juga didakwa sesetengah yang digabungkan dengan vitamin B6 dan lesitin mereka mempunyai peranan dalam mengurangkan berat badan dengan membakar lemak melalui metabolisme lebih cepat. Para penyokong cuka ini mengesyorkan mengambil sebelum setiap waktu makan untuk membakar lemak dan menumpahkan berat badan.

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa ia boleh membantu pesakit diabetes dengan mengurangkan tahap glukosa dalam darah. Insulin dan glukosa lepasan makan yang untuk lebih rendah pada orang yang mengambil cuka epal dengan roti putih. Mereka juga dikatakan berguna dalam merawat tekanan darah, kolesterol, jerawat dan kelemumur. Walau bagaimanapun, penemuan itu belum lagi ditubuhkan oleh penyelidikan.

Untuk Merawat Asid Reflux

Pengamal perubatan alternatif percaya bahawa cuka epal cider dicampur dengan air adalah ubat yang baik untuk refluks asid. Ia berasaskan idea bahawa refluks adalah disebabkan oleh rembesan rendah asid perut sebab-sebab umur, diet dan penggunaan berlebihan antasid. Mereka tidak seharusnya bagaimanapun diambil tanpa nasihat perubatan kerana ia mungkin mempunyai kesan sampingan seperti merosakkan saluran penghadaman termasuk esofagus dan menghakis enamel gigi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar